Boala iGAS se răspândește rapid, tot mai mulți copii fac forme grave. OMS avertizează țările asupra pericolului

Boala iGAS se răspândește rapid, tot mai mulți copii fac forme grave. OMS avertizează țările asupra pericolului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) au făcut apel la vigilenţă din cauza creșterii numărului de copii bolnavi grav în urma infectării cu streptococul de grup A.

Franţa, Irlanda, Ţările de Jos, Spania, Suedia şi Marea Britanie au raportat o creştere în 2022 a numărului de cazuri ale unei boli grave, cunoscută sub denumirea iGAS (infecţie invazivă cu streptococ de grup A) la copii cu vârste sub 10 ani, potrivit unui comunicat al OMS.

La această grupă de vârstă au fost raportate, de asemenea, mai multe decese asociate infecţiei streptococice, scrie Agerpres.

În Marea Britanie şi Franţa, numărul cazurilor grave este considerabil mai mare comparativ cu perioada similară anterioară pandemiei de coronavirus, se mai arată în declaraţia de luni.

Infecţiile streptococice provoacă, de obicei, doar simptome uşoare, cum ar fi febra, şi pot fi tratate cu antibiotice. Însă, în cazuri rare, acestea pot duce la complicaţii grave.
Conform constatărilor preliminare, experţii OMS nu pun această creştere pe seama unei noi variante a streptococului A. Totodată, este puţin probabil ca rezistenţa la antibiotice să fie cauza fenomenului.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/boala-igas-se-raspandeste-rapid-tot-mai-multi-copii-fac-forme-grave-oms-avertizeaza-tarile-asupra-pericolului-2182287.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *