Ce este metaverse și cum funcționează

Ce este metaverse și cum funcționează

Tehnologia se află într-un proces evolutiv permanent și face posibilă crearea unor inovații incredibile în ceea ce privește mediul digital, iar unul dintre acestea este internetul, cel care a crescut foarte mult de-a lungul timpului.

Probabil ai auzit în ultima vreme vorbindu-se tot mai mult despre metavers sau metaverse, așa cum îi spun vorbitorii de limbă engleză, un concept despre care oamenii sunt de acord că va revoluționa internetul.

În cele ce urmează îți vom spune tot ceea ce trebuie să știi despre acest concept, când și cum a apărut, cu ce se ocupă acesta și care a fost scopul creării sale.

Când a apărut termenul de metaverse?

Termenul de metaverse a apărut pentru prima dată în romanul „Snow Crash” scris de autorul american de science-fiction Neal Stephenson și publicat în 1992.

Ideea acestei cărți este aceea că au existat avataruri realiste care se aflau în clădiri 3D realiste în alte medii, în realitate virtuală.

În cele trei decenii scurse de atunci, mai multe evoluții tehnologice au marcat calea către un adevărat metaverse.

Cine a creat metaversul?

Putem afirma fără teama de a greși că metaverse este un pas important în evoluția tehnologiei, care poate aduce o sumedenie de avantaje. Totuși, conceptul trebuie folosit de oameni în scop de entertainment ori ca mijloc de a-și face munca mai ușoară, nicidecum ca o evadare din realitate.

Acest termen a devenit popular în urmă cu mai bine de un an, odată cu decizia luată de controversatul Mark Zuckerberg de a schimba denumirea companiei din spatele Facebook, Instagram sau WhatsApp în Meta.

Miliardarul american spunea atunci că „metaverse este următorul capitol pentru internet”. Din acel moment, internauții de pretutindeni au început să-și pună, firesc, tot mai multe întrebări și să adune informații referitoare la metaverse.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/ce-este-metaverse-si-cum-functioneaza-4366658.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *