Lamborghini a lansat modelul Huracan Sterrato, ultima sa mașină cu motor pe benzină

Lamborghini a lansat modelul Huracan Sterrato, ultima sa mașină cu motor pe benzină

Producătorul italian de mașini sport Lamborghini a dezvăluit oficial modelul Huracán Sterrato, care va fi ultimul propulsat exclusiv pe benzină, scrie CNN. Aceasta va fi unic deoarece este un supercar de teren.

Dacă Mad Max ar fi deținut un Lamborghini, atunci probabil ar fi semănat mult cu Sterrato, scrie sursa citată. Sterrato înseamnă „drum de pământ” în italiană.

Alte modele Huracan au prize de aer pe laterală, însă la această mașină prizele de aer sunt permanent închise. În schimb, aerul pentru motorul de 5,2 litri al mașinii este aspirat de sus pentru a minimiza cantitățile de mizerie, în timp ce cauciucurile ridică nori de praf.

De asemenea, există și șine pentru legarea de echipamente și bagaje pe acoperiș, ceva nemaivăzut la mașinile sport Lamborghini.

„Complet diferit”

„Este un Lamborghini complet diferit”, a spus Mitja Borkert, designerul principal al Lamborghini.

„Este pentru băieții de aici în Italia care merg la schi. Te duci în Dolomiți și ai o mașină destul de cool în care poți să-ți pui schiurile, snowboardul, echipamentul de kite surf (surf cu zmeul – n.r.), sau ești în California, poți să-ți pui placa de surf deasupra”, a spus el.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/lamborghini-a-lansat-modelul-huracan-sterrato-ultima-sa-masina-cu-motor-pe-benzina-4365076.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *