Legea securității cibernetice dă acces SRI și MApN la date private și introduce obligativitatea delațiunii pentru specialiști, avertizează societatea civilă

Legea securității cibernetice dă acces SRI și MApN la date private și introduce obligativitatea delațiunii pentru specialiști, avertizează societatea civilă

Serviciul Român de Informații (SRI) și Ministerul Apărării ar putea primi acces discreționar la date private ale cetățenilor, potrivit proiectului de lege privind securitatea și apărarea cibernetică a României, avertizează Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI).

Proiectul introduce delațiunea specialiștilor privați ca metodă de securizare a internetului și include condiții absurde, măsuri disproporționate și definiții vagi, mai acuză asociația.

Instituții multe

Un articol considerat vag de către aceasta este cel care prevede ce instituții pun legea în aplicare.

În cadrul acestuia apar Serviciul Român de Informații, Ministerul Apărării, Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), Serviciul Român de Informații (SRI), Serviciul de Informații Externe (SIE), Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Serviciul de Protecție și Pază (SPP).

Conform documentului, Ministerul Apărării este competent pentru apărarea cibernetică și rețelele ce susțin capabilitățile militare.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/legea-securitatii-cibernetice-da-acces-sri-si-mapn-la-date-private-si-introduce-obligativitatea-delatiunii-pentru-specialisti-avertizeaza-societatea-civila-4347459.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *