NASA pregătește misiunile care vor duce pe Lună prima femeie și prima persoană de culoare

NASA pregătește misiunile care vor duce pe Lună prima femeie și prima persoană de culoare

Astronauții vor putea sta perioade mai lungi pe Lună până în 2030, a declarat Howard Hu, șeful programului Orion al agenției americane, pentru BBC. În planurile ambițioase ale NASA și-au făcut loc și politicile de egalitate de șanse, astfel încât să ajungă pe Lună și o femeie, și o persoană de culoare.

„Cu siguranță, în acest deceniu, vom avea oameni care vor trăi acolo pentru anumite perioade de timp. Vor avea habitate, vor avea rovere pe sol. Vom trimite oameni pe Lună, iar aceștia vor trăi acolo și vor face cercetări”, a declarat el pentru BBC, citat de publicația Interesting engineering.

Nava spațială Orion a decolat cu succes miercuri de la Cape Canaveral, în Florida, după ce probleme tehnice și uragane au provocat mai multe întârzieri. La bord s-au aflat trei manechine complet echipate, care vor măsura tensiunile și eforturile misiunii Artemis 1. Date care, practic, vor pregăti următorul proiect.

Din nou oameni pe Lună, după 54 de ani

„Este primul pas pe care îl facem către explorarea spațiului cosmic pe termen lung, nu doar pentru Statele Unite, ci și pentru întreaga lume. Cred că este o zi istorică pentru NASA, dar și pentru toți oamenii care iubesc zborurile spațiale cu echipaj uman și explorarea spațiului cosmic de mare adâncime”, a mai spus Hu.

„Ne întoarcem pe Lună. Lucrăm la un program sustenabil și acesta este vehiculul care va transporta oamenii care ne vor aduce din nou pe Lună”, a adăugat omul de știință.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/nasa-pregateste-misiunile-care-vor-duce-pe-luna-prima-femeie-si-prima-persoana-de-culoare-4360346.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *