Gorghiu cere Curții de Conturi să analizeze situația proceselor pierdute de instituții: Autorii erorilor să plătească prejudiciile

Gorghiu cere Curții de Conturi să analizeze situația proceselor pierdute de instituții: Autorii erorilor să plătească prejudiciile

Senatorul PNL Alina Gorghiu cere Curţii de Conturi să includă în planul de control pentru 2023 analiza situaţiei proceselor pierdute definitiv de instituţiile publice, pentru ca autorii erorilor să fie identificaţi pentru a recuperarea prejudiciilor, reprezentând cheltuieli de judecată.

Gorghiu a transmis, vineri, o adresă preşedintelui Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, prin care i-a supus atenţiei propunerea sa.

„În momentul de faţă există informaţii despre faptul că sunt instituţii publice care în ultimii ani au pierdut un număr disproporţionat de mare de procese în faţa instanţelor de judecată.

Ulterior, prin punerea în executare a deciziilor civile în favoarea celor care au acţionat în justiţie instituţiile respective, se plătesc sume importante de bani acordate pe cheltuieli de judecată. Având în vedere această situaţie, vă supun atenţiei propunerea ca la nivelul Curţii de Conturi să fie inclusă în planul de control pentru 2023 analiza situaţiei proceselor pierdute definitiv de instituţiile publice.

Autorii erorilor stabilite prin sentinţe judecătoreşti trebuie identificaţi pentru a plăti prejudiciile care nu pot fi achitate la nesfârşit din bani publici”, a afirmat Gorghiu, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/gorghiu-cere-curtii-de-conturi-sa-analizeze-situatia-proceselor-pierdute-de-institutii-autorii-erorilor-sa-plateasca-prejudiciile-2199813.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *