Un avion militar al Chinei s-a apropiat la 3 metri de o aeronavă a SUA și a forțat-o să facă manevre ca să evite ciocnirea

Un avion militar al Chinei s-a apropiat la 3 metri de o aeronavă a SUA și a forțat-o să facă manevre ca să evite ciocnirea

Un avion al marinei din China a ajuns la mai puțin de trei metri de o aeronavă a forțelor aeriene americane, deasupra Mării Chinei de Sud, forțând-o să efectueze manevre pentru a evita coliziunea în spațiul aerian internațional, a anunţat joi armata americană într-un comunicat.

Incidentul, care a implicat un avion de luptă J-11 al marinei chineze și un avion RC-135 al forțelor aeriene americane, a avut loc în 21 decembrie, a anunțat armata americană, citată de Reuters.

Evenimentul vine în contextul în care SUA a vorbit despre tendința recentă a unui comportament din ce în ce mai periculos al aeronavelor militare chineze.

Avionul Chinei a ajuns la mai puțin de 3 metri de aripa avionului american și la mai puţin de şase metri de botul aeronavei, „forţând aparatul RC-135 să efectueze manevre de evitare pentru a preveni o coliziune”, a precizat armata SUA.

Statele Unite au semnalat această problemă guvernului chinez, a declarat un alt oficial american. Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns încă solicitării unui punct de vedere

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/un-avion-militar-al-chinei-s-a-apropiat-la-3-metri-de-o-aeronava-a-sua-si-a-fortat-o-sa-faca-manevre-ca-sa-evite-ciocnirea-2199905.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *