Vladimir Putin l-a numit pe Xi Jinping „prieten drag” și l-a chemat la Moscova. Președintele Chinei nu i-a răspuns la invitație

Vladimir Putin l-a numit pe Xi Jinping „prieten drag” și l-a chemat la Moscova. Președintele Chinei nu i-a răspuns la invitație

Vladimir Putin a declarat vineri că se aşteaptă ca președintele Chinei, Xi Jinping, să facă o vizită de stat în Rusia, în primăvara anului 2023, evenimentul dorindu-se a fi o demonstrație publică de solidaritate din partea Beijingului pe fondul invaziei ruse în Ucraina, scrie Reuters.

Vladimir Putin şi Xi Jinping au programată, vineri, o discuţie prin videoconferinţă.

În declaraţiile transmise în direct de televiziunea rusă de stat, Vladimir Putin a subliniat că relaţiile dintre Rusia şi China sunt tot mai importante ca factor de stabilizare şi a spus că Moscova vizează aprofundarea cooperării militare dintre cele două ţări.

„Vă aşteptăm, dragă domnule preşedinte, dragă prieten, vă aşteptăm în primăvara anului viitor într-o vizită de stat la Moscova. Asta va demonstra lumii întregi puterea relațiilor ruso-chineze în probleme cheie. Împărtășim aceleași puncte de vedere asupra cauzelor, cursului și logicii transformării în curs a peisajului geopolitic global, în fața presiunii și provocărilor fără precedent din partea Occidentului”, i-a spus Vladimir Putin lui Xi Jinping.

Discursul lui Putin de la începutul videoconferinţei sale cu liderul chinez a durat aproximativ opt minute.

Răspunsul lui Xi a fost mult mai scurt și nu a făcut nicio referire la o vizită la Moscova, a remarcat Reuters, în baza traducerii oficiale în limba rusă.

Deși Xi l-a numit pe Putin „prietenul său drag”, declarația sa a fost mult mai reținută ca ton.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/vladimir-putin-l-a-numit-pe-xi-jinping-draga-prieten-si-l-a-chemat-la-moscova-presedintele-chinei-nu-i-a-raspuns-la-invitatie-2200017.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *