Băutura din sticle de plastic poate crește riscul de diabet de tip 2

Băutura din sticle de plastic poate crește riscul de diabet de tip 2

  • Reducerea expunerii la BPA prin utilizarea sticlelor din oțel inoxidabil sau sticlă și a dozelor fără BPA poate reduce riscul de diabet.
  • Constatările sunt primele care oferă dovezi că administrarea substanțelor chimice crește riscul de diabet de tip 2.
  • Un alt studiu a constatat că sticlele de plastic expuse la lumină pot elibera compuși organici toxici, evidențiind nevoia unor reglementări industriale mai stricte.

Un nou studiu revoluționar a găsit dovezi directe care leagă un ingredient chimic cheie al sticlelor de plastic de un risc mai mare de diabet de tip 2, conform The Independent.

Studiul, publicat în revista Diabetes, a constatat că substanța chimică BPA utilizată la fabricarea ambalajelor pentru alimente și băuturi, inclusiv a sticlelor de apă din plastic, poate reduce sensibilitatea la hormonul insulină, care reglează metabolismul zahărului din organism.

Constatările, care urmează să fie prezentate la sesiunile științifice din 2024 ale…

Citeşte mai mult

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *