Exxon Mobil dă în judecată UE din cauza taxei speciale impuse grupurilor petroliere. Cele trei argumente ale companiei

Exxon Mobil dă în judecată UE din cauza taxei speciale impuse grupurilor petroliere. Cele trei argumente ale companiei

Exxon Mobil dă în judecată Uniunea Europeană, din cauza taxei speciale impuse grupurilor petroliere. Compania susține că blocul comunitar şi-a depăşit autoritatea prin impunerea acestui impozit excepţional. Gigantul american consideră că taxa este contraproductivă, descurajează investiţiile şi subminează încrederea investitorilor, scrie BBC.

Acţiunea în justiţie este un răspuns important la noile taxe din partea industriei de petrol, care a înregistrat profituri record în acest an pe măsură ce guvernele occidentale au încercat să limiteze explozia facturilor la energie pentru consumatori, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Demersul Exxon Mobil ar putea pune în pericol taxa pe profiturile extraordinare ale companiilor petroliere, care ar putea aduce miliarde de euro la bugetele statelor, bani cu care ar putea fi diminuate costurile cu energia pentru consumatori. Exxon Mobil a precizat că acţiunea a fost intentată miercuri de subsidiarele sale din Germania şi Ţările de Jos la Tribunalul General al Uniunii Europene de la Luxemburg, scrie Agerpres.

Taxa pe profiturile extraordinare ale companiilor petroliere este contraproductivă, a subliniat purtătorul de cuvânt de la Exxon, Casey Norton, şi va „submina încrederea investitorilor, descuraja investiţiile şi va creşte dependenţa de energia şi carburanţii importaţi”.

La o întâlnire recentă cu investitorii, directorul financiar de la Exxon, Kathy Mikells, a estimat că taxa pe profiturile extraordinare ale companiilor petroliere ar putea costa grupul Exxon cel puţin două miliarde de dolari până la finele lui 2023. Aceste estimări „depind de modul cum fiecare ţară va implementa legislaţia”, a spus Kathy Mikells.

Content retrieved from: https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/exxon-mobil-da-in-judecata-ue-din-cauza-taxei-speciale-impuse-grupurilor-petroliere-cele-trei-argumente-ale-companiei-2198311.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *