La Coolinaria, Vlad, George și Luca ne prezintă o rețetă de tartă cu zucchini și telemea de capră.
Ingrediente pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g unt rece, tăiat cuburi
- 4 linguri apă rece
- 1/2 linguriță sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 3 bucăți de zucchini (aproximativ 800g)
- 200 g telemea de capră Delaco – poate fi înlocuită cu telemea vacă sau oaie, după plac
- 3 ouă
- 150 ml smântână lichidă
- sare, piper, oregano pentru asezonare
- 1 lingură unt topit
- 1 gălbenuș pentru a unge marginile tartei
Instrucțiuni de preparare
Pregătire aluat:
- Amestecă făina cu sarea și apoi pune cubulețele de unt rece. Frământă între degete făina și untul ca să obții o o textură fărâmicioasă.
- Adaugă apa rece și amestecă totul pentru a a forma aluatul. Pune-l la rece pentru 30 de minute.
Pregătire umplutură:
- Taie zucchini pe lung, în felii subțiri, cu ajutorul unei răzători speciale de feliat.
- Pune feliile de…