- Dietele vegetariene reduc riscul de diabet de tip 2 și anumite tipuri de cancer, dar pot duce la deficiențe de nutrienți esențiali precum fier, iod, omega-3, vitaminele B12 și D, și zinc pentru bărbații vegani.
- Vegetarienii au un risc mai mare de fracturi osoase și dificultăți în satisfacerea nevoilor nutriționale specifice.
- Autoritățile franceze recomandă măsuri pentru reducerea expunerii la contaminanți din alimente și îmbunătățirea formulării acestora pentru a proteja sănătatea publică.
Persoanele care urmează o dietă vegetariană prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2 și anumite tipuri de cancer și boli gastrointestinale, însă pot întâmpina dificultăți în a-și acoperi necesarul de omega-3 și vitamina D, potrivit unui raport al autorităților sanitare franceze.
Agenția Națională Franceză pentru Sănătate și Securitate (Anses) a publicat un aviz, bazat pe analiza studiilor științifice, care evaluază beneficiile…