Dieta vegetariană reduce riscul apariției de diabet

Dieta vegetariană reduce riscul apariției de diabet

  • Dietele vegetariene reduc riscul de diabet de tip 2 și anumite tipuri de cancer, dar pot duce la deficiențe de nutrienți esențiali precum fier, iod, omega-3, vitaminele B12 și D, și zinc pentru bărbații vegani.
  • Vegetarienii au un risc mai mare de fracturi osoase și dificultăți în satisfacerea nevoilor nutriționale specifice.
  • Autoritățile franceze recomandă măsuri pentru reducerea expunerii la contaminanți din alimente și îmbunătățirea formulării acestora pentru a proteja sănătatea publică.

Persoanele care urmează o dietă vegetariană prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2 și anumite tipuri de cancer și boli gastrointestinale, însă pot întâmpina dificultăți în a-și acoperi necesarul de omega-3 și vitamina D, potrivit unui raport al autorităților sanitare franceze.

Agenția Națională Franceză pentru Sănătate și Securitate (Anses) a publicat un aviz, bazat pe analiza studiilor științifice, care evaluază beneficiile…

Citeşte mai mult

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *