Oana Stănciulescu, despre istoria zilei de 1 Mai. Cum se sărbătorea în comunism? „Debuta cu toți acești oameni obligați”

Oana Stănciulescu, despre istoria zilei de 1 Mai. Cum se sărbătorea în comunism? „Debuta cu toți acești oameni obligați”

Jurnalista Oana Stănciulescu a fost invitata Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Istoria zilei de 1 Mai, explicată de Oana Stănciulescu la Europa FM. 

Cum a apărut ziua de 1 Mai?

„Trebuie să ne întoarcem mult în urmă și să trecem oceanul, să ajungem în America în 1886 au început protestele în Chicago. De altfel, începuseră și pe la New York și prin alte orașe americane pentru că atunci, în perioada aceea, America era o țară foarte industrializată, deci numărul muncitorilor era foarte mare, dar și condițiile de muncă erau destul de aspre.

Gândește-te că în perioada aceea un muncitor stătea la serviciu cam 12-14 ore. Așa au început protestele. Nu au fost primele la Chicago și nu au fost primele în America. Au fost și în Australia înainte de acest an, doar că acestea au rămas în memoria colectivă pentru că s-au sfârșit tragic.

Le ținem minte pe acestea de la…

Citeşte mai mult

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *