În această ediție a emisiunii Frecvența Gustului, Mihaela Bilic stă de vorbă cu Cristian Dărmănescu, fondator Alfredo Seafood, despre tipurile de pește care conțin cantități ridicate de mercur, cât și despre ce este mai bine să cumpărăm din magazine – pește proaspăt sau congelat.
Cristian Dărmănescu: „Nu e în peștele mic, nu este în peștele care e crescut intensiv”
Mihaela Bilic: De unde vine frica asta? Care pești pot fi cu risc de contaminare de mercur? Și ce-i cuvântul ăsta așa sperietor, mercurul? Ce se întâmplă cu el?
Cristian Dărmănescu: De obicei, pești care stau mult în apă, vorbesc de pești mari, cum ar fi tonul, cum ar fi peștele spadă. Mai sunt pești exotici care tot așa ajung la dimensiuni mari și acei pești, într-adevăr, au un conținut mai mare de mercur.
Mihaela Bilic: Și pentru că stau foarte mult în apă. Și au timp să acumuleze, iată…
Cristian Dărmănescu: Exact,…