Uită de cei 10.000 de pași pe zi. Atingerea acestui obiectiv ar putea fi îndeajuns pentru a te ajuta să trăiești mai mult

Uită de cei 10.000 de pași pe zi. Atingerea acestui obiectiv ar putea fi îndeajuns pentru a te ajuta să trăiești mai mult

  • Studiul a concluzionat că mersul pe jos de 8.000 de pași de una sau două ori pe săptămână este asociat cu un risc mai mic de mortalitate.
  • Reducerea riscului a fost mai mare la bărbați (20,8%) decât la femei (11,6%).
  • Persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste au avut o reducere mai mare a riscului de deces (19,9%) decât cele sub 65 de ani (7,4%).

Mersul pe jos în jurul a 8.000 de pași, adică aproximativ 6,4 km, o dată sau de două ori pe săptămână reduce semnificativ riscul de deces prematur, potrivit unui studiu, scrie Forbes.

Deși se știe că o activitate fizică regulată reduce riscul de deces, studiul publicat în revista JAMA Network Open analizează beneficiile pentru sănătate ale mersului intensiv doar câteva zile pe săptămână.

Date de la 3.101 adulți americani

Cercetătorii de la Universitatea din Kyoto și de la Universitatea California din Los Angeles au analizat date despre 3.101 adulți americani.

Ei au constatat că cei care au mers 8.000 de…

Citeşte mai mult

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *